Hjem | Om FHK | Historie

Fredericia Harmonika Klub's historie

Fredericia Harmonika Klubs start

Klubben blev reelt startet i april måned 1989, hvor nogle interesserede harmonikaspillere fandt sammen i ”Depotgården” og spillede hver lørdag formiddag fra kl. 10-12.00. Ifølge nogle notater, som klubbens ældste medlem – Ove Abildgren – er i besiddelse af, afholdtes der imidlertid stiftende generalforsamling i lokale 32 på ”Depotgården”  onsdag den 7. juni  1989, hvor ca. 15 meldte sig ind.

Således startede Fredericia Harmonika Klub med brask og bram, for i løbet af sommeren bliver medlemstallet fordoblet, så man må søge til større lokaler på Skansevejens Skole. Vi var også hurtigt ude med at give koncerter og underholde – således bl.a.: ”åbent hus” i Depotgården lørdag den 19. juni, Kunden i Centrum  lørdag den 2. september, Kræmmermarked i Kastellet lør/søndag den 30 september og 1. oktober, Julemesse i Bøgeskovhallen  den 3. december samt Juletræsfest på Snoghøjgaard søndag den 17.decembber – simpelthen en forrygende start.

- og videre udvikling

Så vidt starten. Ved vort 5 års jubilæum i 1994 var vi 36 medlemmer i klubben, og i forbindelse med jubilæet blev der afholdt et minitræf på Fredericia Teater, hvor bl. a. deltog Randers Harmonikaklub, Sædding Harmonikaklub, De 7 fra Fredericia, Harmonikkerne fra Vejle, Spilopperne fra Egtved, Brian fra Odense, Sønderborg Harmonikaklub, Accordion fra Odense, John Godtfredsens Trio samt vores leder dengang Kaj samt nuværende medlem Günther som duo.

I 1999 gjaldt det naturligvis vores 10 års jubilæum – ligeledes på Fredericia Teater – med deltagelse af mange spændende orkestre og solister. Ikke mindst gav russiske Vladimir os nogle uforglemmelige øjeblikke, og svenske ”Leffes Hot Band” gav os en god saltvandsindsprøjtning til den efterfølgende dans.

Den 18. april 2004 blev vores 15 års jubilæum afviklet  i Tøjhuset – igen som et minitræf – og en af solisterne dengang var Søren Brix. Efter igen et vellykket træf, der sluttede kl. 18,00, fik vi ryddet op, og kl 19,00 samledes orkestrets medlemmer med påhæng på restaurant Marco Polo, hvor vi spiste og Stampe – vores musikalske leder – underholdt.

Endelig rundede vi 20 års jubilæet i foråret 2009, hvor vi igen afviklede et minitræf søndag den 17. maj  på Teateret med flere gode danske orkestre, ligesom vi havde besøg af Flensburger Akkordeon Orchester samt Vladimir og Svetlana fra Rusland. Igen et vellykket jubilæun med fuld hus af harmonikamusik-interesserede. Også her sluttede vi af med en god middag med vore ægtefæller på Restaurant Havblik.

Klubbens medlemstal har de sidste år ligget meget stabilt omkrin de 30 medlemmer, og i foråret 2010 er vi 26 medlemmer. Vi er i øjeblikket 1 guitarspiller, 1 trommeslager og resten er harmonikaspillere, hvoraf 1 via indbygget midi spiller bas.

Endelig skal det bemærkes, at vi altid har lagt stor vægt på sammenholdet i klubben, og det gælder også vore ægtefæller, som altid står til rådighed ved vore arrangementer. Det udmønter sig i, at hvert år op til jul samles for at ønske hinanden glædelig jul samt godt nytår.